Petro Poutanen

Petro_4_Kuvaaja Minttu SaarniPetro Poutanen (s. 1982) on viestinnän ja organisaatioviestinnän dosentti ja tietokirjailija. Hänen taustansa on akateemisessa maailmassa tutkijana, mutta Petro on toiminut pitkään myös viestinnän alan yrittäjänä. Petrolla on vankka asiantuntemus organisaatioiden viestinnän, vaikuttamisen ja digitaalisen mediatilan kysymyksissä. Lisäksi hän on tutkinut työelämän luovuutta. Petro on ollut kirjoittamassa kolmea tietokirjaa: Luovuuden idea: Luovuus työssä, yhteisöissä ja organisaatioissa (2017), Faktat nettiin! Asiantuntijaviestintä sosiaalisessa mediassa (2019) ja Korona ja digitaalinen riskiyhteiskunta (2021). Tällä hetkellä hän kirjoittaa tietokirjaa tuloksellisesta viestinnästä työelämässä, jossa käsitellään sitä, miten jokainen voi ottaa omat omat vahvuutensa viestijänä ja vuorovaikuttajana käyttöön.

Blogin nimi ”Onnistuneen viestinnän jäljillä” viittaa siihen, että viestinnässä on mahdollista onnistua ja kehittyä paremmaksi. Wiion 1. laki ”Viestintä yleensä epäonnistuu – paitsi sattumalta” on peräisin organisaatioviestinnän pioneerilta, emeritusprofessori Osmo A. Wiiolta. Lait syntyivät Wiion työskennellessä kansanedustajana 1970-luvulla ja hänen turhauduttuaan viestinnän vaikeuksiin: viestimme jatkuvasti keskenämme, mutta sanomaamme ei ymmärretä, se tulkitaan väärin tai se ei saavu edes perille. Siitä huolimatta inhimillinen yhteiselämämme perustuu viestinnälle ja toisten ymmärtämiselle. Jos viestintä ei koskaan onnistuisi, emme olisi päässeet näin pitkälle.

Ymmärtämällä viestinnän peruslainalaisuudet ja muutamat niksit, avatuu mahdollisuus vaikuttaa viestinnän keinoin ihmisten tietoihin, mielipiteisiin, asenteisiin ja jopa käyttäytymiseen.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Yksi kommentti artikkeliin ”Petro Poutanen

  1. Paluuviite: Chav-nuoret brittimediassa | Sanna Spisak

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s