Kirjoittaja

petroOlen yrittäjä, tutkija ja markkinointiviestinnän ja vaikuttamisen kysymysten ammattilainen. Väittelin vuonna 2016 työyhteisöjen luovuuden kehittämisen kysymyksistä, ja olen opettanut, valmentanut ja kouluttanut yliopistoissa, yrityksissä ja julkisen sektorin organisaatioissa viestinnästä, vaikuttamisesta ja työyhteisöjen luovuudesta.

Blogin nimi ”Onnistuneen viestinnän jäljillä” viittaa siihen, että viestinnässä on mahdollista onnistua ja kehittyä paremmaksi. Wiion 1. laki ”Viestintä yleensä epäonnistuu – paitsi sattumalta” on puolestaan peräisin organisaatioviestinnän pioneerilta, emeritusprofessori Osmo A. Wiiolta. Lait syntyivät Wiion työskennellessä kansanedustajana 1970-luvulla ja turhauduttua viestinnän vaikeuksiin: viestimme jatkuvasti keskenämme, mutta sanomaamme ei ymmärretä, se tulkitaan väärin tai se ei saavu edes perille. Siitä huolimatta inhimillinen yhteiselämämme perustuu viestinnälle ja toisten ymmärtämiselle. Yhteisöllistä toimintaa ei olisi ilman vuorovaikutusta toisten ihmisten kanssa!

Viestintään pätee yleinen totuus: sitä saa, mitä mittaa. Jos osaamme suhteuttaa tavoitteemme järkevämmiksi, eivät epärealistiset odotukset viestinnän voimasta johda pettymykseen. Toisaalta kun ymmärrämme paremmin, mitä viestintä on ja miten se toimii, avatuu myös mahdollisuus vaikuttaa viestinnän keinoin ihmisten mielipiteisiin sekä siirtää sanomia tehokkaasti. Päivitetty organisaatioviestinnän 1. laki voisikin kuulua: ”Viestintä onnistuu aina, kun sitä koskevat, tarkoituksenmukaisesti asetetut tavoitteet saavutetaan”. Siksi on syytä lähteä jäljittämään organisaatioviestinnän onnistumisen edellytyksiä.

-Petro Poutanen

Ota yhtettä minuun. Katso lisätietoja kotisivuiltani.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Kirjoittaja

  1. Paluuviite: Chav-nuoret brittimediassa | Sanna Spisak

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s