Kirjoittaja

IMG_0572Olen työyhteisöjen viestintään ja luovuuteen erikoistunut tutkija ja asiantuntija. Kesällä 2016 julkaistu väitöskirjani käsittelee luovia yhteistyötaitoja. Lisäksi olen kouluttanut ja opettanut yliopistossa tiedeviestintää ja sosiaalisen median käyttöä ja toiminut asiantuntijana ja luennoitsijana luovuuden ja työyhteisöviestinnän aiheista. Katso lisää esityksistä täältä.

Tässä blogissa haluan jakaa kokemuksiani ja oppimiani asioita organisaatioiden sisäiseen ja ulkoiseen viestintään liittyen. Blogin nimi ”Onnistuneen viestinnän jäljillä” viittaa siihen, että viestinnässä on mahdollista onnistua ja kehittyä paremmaksi. Wiion 1. laki ”Viestintä yleensä epäonnistuu – paitsi sattumalta” on puolestaan peräisin organisaatioviestinnän pioneerilta, emeritusprofessori Osmo A. Wiiolta. Lait syntyivät Wiion työskennellessä kansanedustajana 1970-luvulla ja turhauduttua viestinnän vaikeuksiin: viestimme jatkuvasti keskenämme, mutta sanomaamme ei ymmärretä, se tulkitaan väärin tai se ei saavu edes perille. Siitä huolimatta inhimillinen yhteiselämämme perustuu viestinnälle ja toisten ymmärtämiselle. Yhteisöllistä toimintaa ei olisi ilman viestintää!

Viestintään pätee yleinen totuus: sitä saa, mitä mittaa. Jos osaamme suhteuttaa tavoitteemme järkevämmiksi, eivät epärealistiset odotukset viestinnän voimasta johda pettymykseen. Toisaalta kun ymmärrämme paremmin, mitä viestintä on ja miten se toimii, avatuu myös mahdollisuus vaikuttaa viestinnän keinoin ihmisten mielipiteisiin sekä siirtää sanomia tehokkaasti. Päivitetty organisaatioviestinnän 1. laki voisikin kuulua: ”Viestintä onnistuu aina, kun sitä koskevat, tarkoituksenmukaisesti asetetut tavoitteet saavutetaan”. Siksi on syytä lähteä jäljittämään organisaatioviestinnän onnistumisen edellytyksiä.

-Petro Poutanen

Ota yhtettä minuun.

Yksi kommentti artikkeliin ”Kirjoittaja

  1. Paluuviite: Chav-nuoret brittimediassa | Sanna Spisak

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s