Petro Poutanen

Kuva: Laura Mendelin.

Olen erikoistunut asiantuntijoiden viestinnän kehittämiseen ja valmentamiseen. Olen auttanut viestinnän ja vaikuttamisen kysymyksissä niin tutkijoita, asiantuntijoita, viestinnän ammattilaisia kuin johtotehtävissä työskenteleviäkin. Lisäksi olen ollut kirjoittamassa verkko-opasta Tiedeviestinta – opas tutkijalle (2016) ja julkaissut tietokirjan Luovuuden idea (Gaudeamus, 2017). Keväällä 2019 minulta ilmestyy opaskirja asiantuntijaviestinnästä sosiaalisessa mediassa. Väittelin valtiotieteiden tohtoriksi aiheesta luovuus työelämässä ja tiimeissä vuonna 2016.

Olen toiminut sekä tutkijana että yrittäjänä vuodesta 2014 lähtien. Vuonna 2016 perustin yhdessä kahden kumppanin kanssa yrityksen Optifluence Oy, joka on erikoistunut yleisöjen ja puheenaiheiden tutkimukseen ja kartoittamiseen sosialisen median dataa ja kehittyneitä laskennallisia menetelmiä hyödyntäen. Jos olet kiinnostunut esimerkiksi tutkimaan, millä tavalla jostakin tärkeästä teemasta puhutaan ja millaisia yleisöjä keskustelut aktioivat sosiaalisessa mediassa, katso lisää Optifluencen innovatiivisista tuotteista täältä. Tällä sivustolla käsittelen enimmäiseen asiantuntijaviestintään ja kouluttamiseen liittyviä asioita.

Blogin nimi ”Onnistuneen viestinnän jäljillä” viittaa siihen, että viestinnässä on mahdollista onnistua ja kehittyä paremmaksi. Wiion 1. laki ”Viestintä yleensä epäonnistuu – paitsi sattumalta” on peräisin organisaatioviestinnän pioneerilta, emeritusprofessori Osmo A. Wiiolta. Lait syntyivät Wiion työskennellessä kansanedustajana 1970-luvulla ja hänen turhauduttuaan viestinnän vaikeuksiin: viestimme jatkuvasti keskenämme, mutta sanomaamme ei ymmärretä, se tulkitaan väärin tai se ei saavu edes perille. Siitä huolimatta inhimillinen yhteiselämämme perustuu viestinnälle ja toisten ymmärtämiselle. Jos viestintä ei koskaan onnistuisi, emme olisi päässeet näin pitkälle.

Ymmärtämällä viestinnän peruslainalaisuudet ja muutamat niksit, avatuu mahdollisuus vaikuttaa viestinnän keinoin ihmisten tietoihin, mielipiteisiin, asenteisiin ja jopa käyttäytymiseen.

Kiinnostuitko? Lue tarinani tästä.

Verkostoidutaanko? Minut löytää myös muualta verkosta:

Image result for linkedin logo     Image result for twitter logo     Image result for facebook logo

Yksi kommentti artikkeliin ”Petro Poutanen

  1. Paluuviite: Chav-nuoret brittimediassa | Sanna Spisak

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s