Petro Poutanen

Kuva: Laura Mendelin.

Olen auttanut viestinnän ja vaikuttamisen kysymyksissä niin tutkijoita, asiantuntijoita, viestinnän ammattilaisia kuin johtotehtävissä työskenteleviäkin. Olen kirjoittanut kaksi tietokirjaa: Faktat nettiin! Asiantuntijaviestintä sosiaalisessa mediassa (2019) ja Luovuuden idea (2019). Lisäksi olen ollut kirjoittamassa verkko-opasta Tiedeviestinta – opas tutkijalle (2016). Väittelin valtiotieteiden tohtoriksi aiheesta luovuus työelämässä ja tiimeissä vuonna 2016.

Blogin nimi ”Onnistuneen viestinnän jäljillä” viittaa siihen, että viestinnässä on mahdollista onnistua ja kehittyä paremmaksi. Wiion 1. laki ”Viestintä yleensä epäonnistuu – paitsi sattumalta” on peräisin organisaatioviestinnän pioneerilta, emeritusprofessori Osmo A. Wiiolta. Lait syntyivät Wiion työskennellessä kansanedustajana 1970-luvulla ja hänen turhauduttuaan viestinnän vaikeuksiin: viestimme jatkuvasti keskenämme, mutta sanomaamme ei ymmärretä, se tulkitaan väärin tai se ei saavu edes perille. Siitä huolimatta inhimillinen yhteiselämämme perustuu viestinnälle ja toisten ymmärtämiselle. Jos viestintä ei koskaan onnistuisi, emme olisi päässeet näin pitkälle.

Ymmärtämällä viestinnän peruslainalaisuudet ja muutamat niksit, avatuu mahdollisuus vaikuttaa viestinnän keinoin ihmisten tietoihin, mielipiteisiin, asenteisiin ja jopa käyttäytymiseen.

Kiinnostuitko? Katso lisätietoja minusta ja palveluistani täältä.

Yksi kommentti artikkeliin ”Petro Poutanen

  1. Paluuviite: Chav-nuoret brittimediassa | Sanna Spisak

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s