Koulutukset ja luennot

Olen puhunut, kouluttanut ja valmentanut vuodesta 2014 lähtien useita satoja asiantuntijoita, tutkijoita ja johtoa kymmenistä eri organisaatioista. Asiakkaisiini on kuulunut yrityksiä, yliopistoja, julkista hallintoa, tutkimuslaitoksia ja tutkimushankkeita. Tunnen asiantuntijoiden ja akateemisten ihmisten viestinnän haasteet ja kipukohdat ja osaan auttaa esimerkiksi viestinnän taitojen, strategian ja sosiaalisen median käytössä.

Kuva: Laura Mendelin.

Voit tilata koulutuksia, valmennuksia ja alustuksia suoraan minulta. Laskutus tapahtuu yritykseni Optifluence Oy:n kautta. Voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse petro.poutanen[a]optifluence.com tai yhteydenottolomakkeella.

Koulutukset


Koulutusluento asiantuntijaviestinnästä, strategisesta viestinnästä tai vaikuttamisesta

Koulutusluento on oikea valinta, jos organisaatiosi asiantuntijoilla tai henkilöstöllä on tarvetta syventyä esimerkiksi asiantuntijaviestintään yhden noin 2 tunnin luennon verran. Sopiva aika ja paikka on esimerkiksi koulutuspäivän tai vetäytymisen yhteydessä. Olen työskennellyt monien koulutusorganisaatioiden kanssa ja kouluttanut myös heidän kursseillaan. Aihepiirejä, joista olen luennoinut ovat esimerkiksi työyhteisöviestintä, sisäinen viestintä, asiantuntijaviestintä, sosiaalinen media ja vaikuttamisviestintä sosiaalisen median avulla ja luovuus työelämässä.


Valmennus asiantuntijan viestintä- ja vuorovaikutustaidoista

Pitkä omakohtainen käytännön kokemus asiantuntijaviestinnästä on opettanut minulle vuosien mittaan paljon siitä, millaisia tarpeita ja kipukohtia asiantuntijoiden viestintään liittyy. Jos haluat saada organisaatiosi asiantuntijatiimille, hankkeen tai yksikön tutkijoille tai johdolle lisää itsevarmuutta ja taitoja viestinnän, esiintymisen tai sosiaalisen median käytössä, tämä työpajatyyppinen valmennus on oikea ratkaisu.  Valmennuksen kesto on 3 tuntia, ja siinä voidaan tarpeen mukaan keskittyä joko vuorovaikutustaitoihin tai strategiseen viestintään.


Puheenvuoro viestinnästä, vaikuttamisesta sosiaalisen median ympäristössä tai luovuudesta

Jos tarvitset tilaisuuteesi mukaansatempaavaa puhujaa, joka on lisäksi myös asiantunteva, olen oikea valinta. Olen puhunut esimerkiksi työelämän luovuudesta, markkinoinnin ja viestinnän uusista trendeistä, sosiaalisesta mediasta ja asiantuntijaviestinnästä monenlaisissa tilaisuuksissa. Puheenvuoro on noin 1 tunnin mittainen esiintyminen, joka voidaan toteuttaa esimerkiksi osana organisaatiosi tilaisuutta, seminaaria, koulutuspäivää tai vetäytymistä.