Tarinani

Vuonna 2010 aloitin jatko-opinnot Helsingin yliopiston viestinnän laitoksella (nykyään viestinnän oppiaine). Tuolloin ystäväni vinkkasi ensimmäistä kertaa, että ”kun sä tutkit noin mielenkiintoisia asioita, eikö niistä kannattaisi kertoa jossakin? Sun pitää perustaa blogi!”. Näin syntyi Onnistuneen viestinnän jäljillä. Jako-opiskeluajoista lähtien aloin systemaattisesti viestimään omasta tutkimuksesta verkon keinoin. Tein kokeiluja ja otin käyttön eri alustoja oppimateriaalien, luentokalvojen ja tekstien jakamiseen. Kirjoitain parhaimmillani viittä eri blogia. Päivitin sosiaalista mediaa ja opin, millaiset siheet ihmisiä kiinnostavat ja miten blogille saa lukijoita.

Samaan aikaan aloin saada puhujakutsuja ja pyyntöjä tulla luennoimaan viestinnästä erilaisille yleisöille. Aluksi pidin pieniä puheenvuoroja ja luentoja siellä täällä, lopulta aloin kehittää systemaattisempaa lähestymistapaa ja malleja asiantuntijoiden viestinnän kehittämiseksi. Syntyi myös jatko-opiskelijoille suunnattu Asiantuntijana digitaalisess mediassa -kurssi, joka järjestetään syksyllä 2018 jo viidennen kerran Helsingin yliopistossa! Vuonna 2017 julkaistiin väitöskirjaani osittain pohjautuva populaari tietokirja Luovuuden idea, jossa kerrotaan tutkimukseen perustuen, mitä on luovuus työelämässä ja miten sitä voi kehittää erityisesti vuorovaikutuksen näkökulmasta. Syksyllä 2019 minulta ilmestyi yhdessä tutkijakollegani kanssa kirjoittamani opaskirja Faktat nettiin! Asiantuntijaviestintä sosiaalisessa mediassa.

Asiantuntijoita sparratessani olen oppinut, että kaikkein tärkeintä on innostuksen herättäminen, ja innostus syntyy itsevarmuutta lisäämällä. Itsevarmuus puolestaan syntyy siitä, kun huomaa, että eivät nämä asiat nyt niin vaiketa ole ja että minäkin voin osata. Innostaminen ja itsevarmuuden lisääminen ovat minun tavoitteitani joka kerta, kun koulutan ja valmennan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s