Mikä on luovuuden idea? Odotettu uutuusteos luovuudesta työelämässä ilmestyy syyskuussa

Luovuudesta puhutaan paljon mutta tiedetään vähän. Tämä koskee myös luovuutta suomalaisessa työelämässä ja yhteiskunnassa. Luovuuden kehittämiseksi tarvitaankin uudenlaista syvällistä keskustelua luovasta ajattelusta, luovasta työstä ja luovista yhteisöistä.

Gaudeamus julkaisee syyskuussa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun professorin (professor of practice) Nando Malmelinin kanssa kirjoittamamme kirjan Luovuuden idea: Luovuus työelämässä, yhteisöissä ja organisaatioissa. Kirjassa luodaan uutta kokonaisvaltaista ymmärrystä siitä, mitä luovuuden ilmiöstä, luovasta toiminnasta ja luovista organisaatioista tiedetään. Siinä kootaan yhteen keskeistä luovuutta koskevaa tietämystä sekä analysoidaan luovuutta koskevia käsityksiä ja näkemyksiä. Tavoitteena on samalla analysoida erilaisia luovuuteen liitettäviä uskomuksia ja myyttejä.

9789524954440_Malmelin&Poutanen_Luovuuden_idea

Kirjan kannet on suunnitellut graafikko Leena Kisonen.

Lisäksi kirja avaa uusia näkökulmia luovuuteen luovien käytäntöjen ja luovan vuorovaikutuksen kautta. Monien ajankohtaisten ja merkittävien ongelmien ratkaiseminen edellyttää yhä enemmän luovuutta ja uudistumiskykyä sekä monialaista vuorovaikutusta. Kirjan tavoitteena on näin tarjota tietoa ja näkökulmia luovuuden kehittämiseksi yhteisöissä, organisaatioissa ja työelämässä.

Ajattelemme, että kirjan opit ja näkemykset ovat hyödyllisiä monille erilaisille lukijoille. Kirjalla on kolme erityistä kohderyhmää. Ensinnäkin se on yleinen tietokirja kaikille luovuudesta ja luovista yhteisöistä kiinnostuneille. Näin kirjan pyrkimyksenä on tukea ymmärryksen syventämistä luovuudesta suomalaisessa yhteiskunnassa.

Toisen kohdeyleisön muodostavat eri alojen ammattilaiset ja asiantuntijat sekä esimiehet ja johtajat, sillä luovuus on yhä tärkeämpi osa monia työtehtäviä ja työyhteisöjä. Kirja auttaa erilaisissa organisaatioissa toimivia ammattilaisia ymmärtämään ja kehittämään luovuutta. Kolmanneksi se sopii oppikirjaksi laajasti eri alojen opiskelijoille yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa, humanistisilla, yhteiskunta-, käyttäytymis- ja kauppatieteellisillä aloilla. Olemme pyrkineet sisällyttämään kirjaan runsaasti viitteitä luovuuden oppialan kirjallisuuteen, joiden avulla lukija voi syventää näkemystä luovuuden eri ilmiöistä.

Monet ovat olleet huolissaan tietokirjallisuuden nykytilasta, mutta uskomme, että suomeksi kirjoitettu tietokirja on erinomainen väline vaikuttaa suomalaiseen kulttuuriin, yhteiskuntaan ja työelämään. Tietokirjan avulla on mahdollista tarkastella luovuuden ilmiötä monipuolisesti ja syvällisesti sekä herättää laajaa keskustelua luovuuden merkityksestä työelämässä ja liiketoiminnassa.

Katso lisätietoja kirjasta kustantajan sivuilta.

Nando & Petro

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s